fbpx
Loading...

Bestuur

/Bestuur
Bestuur 2022-09-02T20:50:39+02:00
Stichting Stoommachine Oisterwijk

Het bestuur van de Stichting Stoommachine Oisterwijk bestaat momenteel uit vier leden. Voorzitter Bas de Witte, Technisch bestuurslid Rik Roemen en Penningmeester Jan van den Hout. Als laatste is toegetreden per 1 juni 2022, in de functie van secretaris, Herman van Boxtel.

Bas de Witte

Jan van den Hout

Rik Roemen

Herman van Boxtel

Het bestuur zet zich met name in om een aantal zaken gerealiseerd te krijgen zoals goedkeuring van de eigenaar voor het herstellen van de stoommachine, wat in 2011 resulteerde in de intentieverklaring met de gemeente Oisterwijk.

Gesprekken aangaan met verscheidene landelijke, provinciale en regionale stichtingen en organisaties, die cultureel en industrieel erfgoed in hun doelstellingen hebben. Samenwerking met de gemeente Oisterwijk en de provincie Noord Brabant over de wijze van aanpak en invulling geven aan het pand machinekamer. Het verwerven van sponsorgelden, maar ook het verkrijgen van andere vormen van ondersteuning zoals deze website, onze huisstijl, drukwerk, het beschikbaar stellen van materialen en gereedschappen etc..  De taak van het bestuur is een visie geven over de toekomstige exploitatie, het opstellen van een gedegen restauratieplan en contact houden met het werk van de vrijwilligers.