fbpx
Loading...

Open dag

/Open dag
Open dag 2021-11-22T20:09:49+01:00

Een geslaagde open dag met record aantal bezoekers

Stichting Stoommachine Oisterwijk kan terug kijken op een zeer geslaagde Open Dag van 31 oktober.

Rond 10.00 uur waren de vrijwilligers al druk in de weer met het opstarten van de dag. De machine stond te glimmen en alles eromheen was spic en span. Op de kraam vóór het Ketelhuis lagen de speurtochten voor de kinderen en de boekjes voor de verkoop klaar. De koffie was gezet. Dus….laat de eerste gasten maar komen. En die kwamen al vlot. Een half uur vóór de opening arriveerde een viertal bezoekers uit België. Ter overbrugging konden ze alvast de film gaan bekijken over het onlangs heropende gangenstelsel.

Om 11.00 uur was het zover. Voorzitter Bas zette samen met Berk Erkara, country Manager Nederland van Polimeks, de stoommachine in werking. Onze machinisten hadden eer van hun werk.

De opkomst bleef overweldigend. In een enthousiaste sfeer werden de ongeveer 600 bezoekers ondergedompeld in het rijke industrieel verleden. De machinisten lieten de prachtig gerestaureerde stoommachine regelmatig draaien. De meeste bezoekers konden onder deskundige en verantwoorde begeleiding van met name Theo van den Bogaard en Jermain Fishwick een veilige maar spannende tocht maken door het ondergronds gangenstelsel.  Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Voor de kinderen was een geliefde speurtocht ontwikkeld waar goed en boven verwachting gebruik van werd gemaakt. Door de gedreven vrijwilligers werden om het uur rondleidingen verzorgd. Ook hier was veel belangstelling voor. Met  zeer grote groepen trokken Jan van Leest en Hennie van de Wiel om het uur door het gebouw. Zeer moe maar ook zeer voldaan en met blaren op de tong kijken ook zij terug op deze dag.

Heel de dag lekker druk
Bezoekers gingen af en toe ook zittend genieten
Oude bekende….
Controle?