fbpx
Loading...

Route

/Route
Route 2019-02-03T22:16:46+01:00

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende bruine deuren aan de voorzijde, is de Stichting Stoommachine gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft deze stoommachine zelfs tijdelijk als noodvoorziening gediend voor heel Oisterwijk. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Adres Stoommachine

Almijstraat 18, Oisterwijk
Coördinaten: 51.58206, 5.18652

Routebeschrijving naar Stoommachine

Komende van de N65 (Tilburg – Den Bosch) neemt u de afslag Oisterwijk. Op de rotonde bij de molen slaat u linksaf. Op de volgende rotonde neemt u de eerste afslag rechts (Nijverheidsweg / Ambachtstraat) richting het tankstation wat verderop ligt. Even na het tankstation ziet u aan de rechterkant een groot parkeerterrein voor bezoekers van het KVL-terrein.

Ter oriëntatie ziet u een grote schoorsteen. Het gebouw van de Stoommachine staat daar vlak voor.
Vanaf dit parkeerterrein volgt u de borden Route naar Leerfabriek KVL. Dit pad loopt langs het keramiek centrum tot aan de weg voor het KVL-terrein. Bij de weg aangekomen gaat u rechtsaf en ziet u verderop een bakkerij. Voor de bakkerij gaat u rechtsaf en meteen weer linksaf door de passage tussen twee gebouwen. Aan het einde van het rechter gebouw ziet u rechts weer de grote schoorsteen met daarvoor het gebouw van de Stoommachine.

Vanuit Eindhoven A58 kunt u het makkelijkst doorrijden tot knooppunt de Baars en rechts aanhouden naar A65 / N65 richting Den Bosch. Op de N65 neemt u de afslag Oisterwijk. Zie verder hierboven.

 


Grotere kaart weergeven