fbpx
Loading...

Voetlicht

/Voetlicht
Voetlicht 2021-11-29T08:47:42+01:00

Vrijwilligers voor het voetlicht

Ook in deze Nieuwsbrief zullen er weer 2 van onze vrijwilligers hun verhaal doen. Nu zijn het Arno Pape en Jermain Fishwick

Arno. Mijn leeftijd is 65 jaar en kan ik nu volop genieten van mijn wel verdiende pensioen. Bij Stichting Stoommachine Oisterwijk ben ik aan de slag gegaan in 2011. Er moest toen nog heel veel aan de Stoommachine gewerkt worden om hem draaiende te krijgen en ook aan de Machinekamer zelf was nog veel werk.

Ik heb ruim 48 jaar in de metaal-industrie gewerkt. Hoofdzakelijk in de machinebouw en wel in de ruimste zin van het woord. Bij de Stoommachine bestaat mijn meeste werk uit het zorgen voor het mechanische deel. Daaronder vallen diverse werkzaamheden zoals aanpassingen reparatie, laswerk maar bovenal het onderhoud.

Als ik niet aan de machine werk dan ben ik wel bezig in de kelder en dan ook wel iedere werk-zaterdag. Ik vind het werk heel leuk en zeker het bezig blijven in de techniek; daarin kun je je ding kwijt.

We zijn met een fijne en gezellige club goed bezig en ik hoop nog vele jaren mijn bijdrage daaraan te kunnen leveren.

Met groeten en blijf gezond. 

Ik ben Jermain Fishwick en sinds 2018 als vrijwilliger betrokken bij Stichting Stoommachine Oisterwijk, en ook de jongste van allen.

Techniek is mijn alles en daarom volgde ik de schoolopleiding High-Tech metal/electro. Deze ronde ik af met een diploma op zak in 2020.

Nu doe ik me het meeste bezig houden met auto techniek en sinds enkele maanden sta ik regelmatig achter de draaibank in de kelder voor het maken van draaiwerk, nodig binnen onze club van S.S.O.

Veel van de onderdelen die ontbraken aan de Stoommachine of die vervangen moesten worden hebben we zo zelf kunnen maken, b.v. de kleppen.

Sinds 2 jaar ben ik thuis druk bezig met het maken van een replica van de eerste auto van Henri Ford, en eind van dit jaar moet het zover zijn dat de motor loopt.

Met mijn vader samen hebben we nog 2 klassieke auto’s gerestaureerd; Een Ford-T uit 1923  en een A-Ford uit 1929.

Bijna iedere werk-zaterdag ga ik echt met plezier naar deze leuke club om van elkaar kennis op te doen en ook door samen te helpen deze Stoommachine te kunnen laten draaien en te verbeteren.

Groeten Jermain.