fbpx
Loading...

Vriendenclub

/Vriendenclub
Vriendenclub 2021-03-19T15:20:24+01:00

Steun onze stichting

Vanaf september 2015 kan de  oude Carels stoommachine draaien op perslucht waarbij wij gebruik maken van een externe compressor. Inmiddels wordt door de huidige eigenaar van de voormalige bierbrouwerij De Drie Hoefijzers in Breda ons een zware compressor ter beschikking gesteld en als alles meezit, dan draait bij de eerstvolgende Open Draaidag ‘onze’ stoommachine aangedreven met een eigen compressor.  Maar het uiteindelijke  doel blijft wel draaien op stoom.

Een groep vrijwilligers heeft dit momenteel in onderzoek hoe dat technisch haalbaar moet worden  en zij brengen ook de kosten in beeld. Met de aanpak om de machine op stoom te krijgen kunt u ons helpen. Voor het geringe bedrag van € 15,= ontvangt u het door de stichting uitgebrachte boek “Van Stoom naar Stroom”. In dit boek wordt de historie van de enige door stoom aangedreven elektriciteitscentrale beschreven en het werk van de vrijwilligers hoe zij van een oude ijzeren karkas weer een draaiende machine hebben gemaakt. Maar nog mooier als wij u kunnen verwelkomen bij onze vriendenclub Amice de Vapeur voor een bedrag van € 12,= waarbij u dit boek gratis ontvangt.

Het boek dan wel de aanmelding van de vriendenclub Amice de Vapeur kan via het secretariaat van onze stichting: info@destoommachine.nl
Het boek is verkrijgbaar in de machinekamer van de KVL in Oisterwijk op de zaterdagochtend van de even weken. Daarnaast is het boek te verkrijgen bij Boekhandel Oisterwijk en bij het VVV.

Ons eerste shopping artikel