fbpx
Loading...

Vrijwilligers avond

/Vrijwilligers avond
Vrijwilligers avond 2021-11-22T20:14:29+01:00

We zijn niet altijd bezig met de stoommachine…..

Op vrijdag 8 oktober kwamen de vrijwilligers van Stichting Stoommachine Oisterwijk met hun partners ‘s avonds bij elkaar voor een smakelijk etentje in Herberg van Boxtel in Haaren. De avond was perfect voorbereid door Hennie van de Wiel.

Hennie had in overleg met de herbergier gekozen voor een “walking dinner” met de bedoeling dat tussen de drie gangen een stoelendans plaats vond, zodat er gewisseld kon worden met gesprekspartners. Een prima formule waar gretig gebruik van werd gemaakt. Met vis- vlees-vegetarisch-liefhebbers werd rekening gehouden en ook aan drankjes was geen tekort. De sfeer zat er goed in. Complimenten, Hennie, voor de geslaagde voorbereiding en uitvoering.

Tussen de gangen door werden door voorzitter Bas twee vrijwilligers speciaal toegesproken: Gerard Willems en Felix de Witte. Beide vrijwilligers werden door Bas benoemd tot ere-vrijwilliger van de Stichting. In zijn lovende woorden zei Bas het volgende:

Beide zijn er vanaf het eerste moment bij betrokken en beide hebben een inzet laten zien die boven de verwachtingen uit staken. Het netwerk van genoemde heren, hun kennis en ervaring zijn volledig uitgemolken ten behoeve van het herstel (de restauratie) van de stoommachine. En ze zijn nog steeds betrokken bij de stoommachine.

Van Gerard wil ik vermelden dat hij een van de eerste was die reageerde op oproep om mee te helpen. Hij heeft ervoor gezorgd dat we weer twee oliepompen hadden en konden plaatsen. Hij heeft ervoor gezorgd dat we weer voldoende olie-druppel-potjes hadden en hij heeft zijn eigen netwerk ingezet. Aan het archief onderzoek in Gent heeft hij ook deel genomen. Gerard heeft ook meegeholpen met het organiseren en vol krijgen van het programma van Oisterwijk op stoom. Hiermee ben ik nog helemaal niet compleet, maar het geeft wel aan dat Gerard een heel belangrijke en cruciale bijdrage heeft geleverd.

Over Felix kunnen we zeggen dat hij heel veel tekenwerk heeft verricht en onderzoek daarvoor heeft gedaan om de inmiddels gestolen onderdelen weer terug op de machine te krijgen. Nieuw gemaakt dus aan de hand van de tekeningen. Ook heeft hij samen met zijn maatje Arno de linker natte luchtpomp roestvrij, terug in beweging gekregen. Via het netwerk van Felix hebben we ervoor kunnen zorgen dat in de beginperiode de toegezegde subsidie van ruim 60Kvanuit de provincie voor de volle 100% benut is kunnen worden. Mede daardoor hebben we altijd een gezonde financiële basis kunnen handhaven.

Vergezeld van een prachtig boeket bloemen werden de oorkondes door voorzitter Bas overhandigd aan de vers-benoemde ere-vrijwilligers.

Op het eind van de avond werd nog een groepsfoto gemaakt van alle aanwezige vrijwilligers. Een fraaie afsluiting van een geslaagde bijeenkomst.

Vrijwilligers statieportret